Information angående reliningen

Skrivet av admin

Ämne: Allmänt

Tubus kör igång med relingen 2017-12-04 och vi vill förtydliga några saker angående deras arbeten.

– Tubus har som målsättning att utföra arbeten måndag-torsdag. Om arbetet flyter på som det ska kommer dessa tider hållas genom hela projektet.

– Full funkion för alla boende från torsdag kväll till måndag morgon då inget arbete utförs med stammarna. Det innebär att alla boende kommer kunna använda både badrummet och köket precis som vanligt från torsdag kväll till måndag morgon.

–  Tubus har delat upp arbetet i fyra etapper. Tidplanen finns upplagd på hemsidan sedan tidigare.

– Tubus kommer ha ett uppehåll av sina arbeten från slutet av vecka 50 och sen kör de igång igen måndag vecka 2.

– I snitt kommer varje bostadsinnehavare bli drabbad 2-3 arbetsveckor.

– Under tiden som arbete utförs i portar i en annan etapp än din drabbas inte din lägenhet överhuvudtaget.

– Information om hur din lägenhet drabbas kommer Tubus lägga i ditt brevinkast när det närmar sig din port.

– Om du har en källarlägenhet kommer Tubus behöva komma in i din lägenhet för att utföra arbeten genom din toalett. Om du INTE har en källarlägenhet kommer Tubus endast behöva komma in till dig på måndag morgon för märka upp ditt avlopp för en påminnelse så att du inte av misstag spolar ned något i kök eller badrum.

– Vattnet kommer vara påslaget i samtliga lägenheter. Vi har sagt att vi vill ha det så och så länge det fungerar och att ingen boende i den etappen spiller ut vatten i något avlopp kommer vi ha det påslaget under hela projektet. Om vatten hälls ut i något avlopp i din lägenhet kan inte Tubus utföra något arbete vilket kommer leda till att de får vänta och börja om med reliningen vilket kommer innebära längre avstängning och merkostnader för föreningen.

– Utanför port 18 har Tubus ställt upp dusch- och WCvagnar. I varje utrymme finns en toalett och en dusch. Dessa kommer städas regelbundet och om du märker att det är väldigt smutsigt får du gärna säga till styrelsen eller Tubus som då kommer städa oftare. Utrymmena är låsta och öppnas med din portnyckel. Vi vill också påminna om att det finns en toalett i tvättstugan.

– För boende som inte känner att de kan gå ut till vagnarna finns möjligheten att beställa en torrtoalett som placeras i ditt badrum. Vi vill understryka att det är en kostnad som kommer läggas på föreningen så om du inte verkligen behöver en torrtoalett ser vi gärna att du använder dusch/WC-vagnarna.

– Information om hur nycklar till din lägenhet ska lämnas till Tubus vill vi inte gå ut med på hemsidan utan den informationen kommer i ditt brevinkast när det närmar sig din etapp.

– Från dusch/WC-vagnarna har Tubus dragit avloppet över vägen mot porten. Där har de monterat ett överkörningsskydd som är ganska stort så om du ska köra in med bil på gården är det bäst att inte köra över detta skydd då personbilar kan fastna. Tubus ska åtgärda detta och montera ett bättre skydd utan risk för att personbilar fastnar.

Med vänlig hälsning Styrelsen

Comments are closed.